Chat with us, powered by LiveChat
This site uses cookies to bring you the best experience. Find out more
Skip to main content

Case Studies



New life into a legacy building

RMF were commissioned to work with a main contractor to revive a legacy building earlier this year.  The brief was to set a new standard for workplaces in the Thames Valley and provide a different offering to a typical Thames Valley Park building. The client wanted to create an inside and outside linked building with facilities and benefits that create a sense of community within the development and the wider park as a whole.

Earley East and Earley West were previously known as TVP1 and TVP2. Earley East had been home to Fujitsu since 1996 and having been empty for a few years, needed a full refurbishment. The client recognised the potential to deliver something different and add some value to the business park as a whole.

Having inherited a development built to a 1980’s developer specification, the Earley East building was in a tired condition and had a dysfunctional layout which meant the building approach, entrances, common parts and amenities all needed to be reviewed and redeveloped. The finished solution needed to maximise the Net Internal Area (NIA), create usable outside space, be in keeping with the client brand which is less corporate and be more hospitality focused. Additionally, the solution needed to be practical and flexible to ensure it was suitable for both single and multi-let tenants.

The RMF scope of works were as follows;

Ground Floor – 2,376 m2 of medium grade raised floor onto all new steel pedestals adhesive fix

First Floor – 2,376 m2 of medium grade raised floor onto all new steel pedestals adhesive fix

Second floor – 2,430 m2 of medium grade raised floor onto all new steel pedestals adhesive fix

We also managed to assist the client with minimising the waste on the project as we reclaimed the existing raised floor from the site to use as our RMF Eco range. The client was able to achieve a EPC rating of B and BREEAM status of ‘very good’ we were delighted we could contribute to this.

As you can see from the below images the results are a welcoming, collaborative and aesthetically appealing workspace.

 

Back to Case Studies